S-a zis cu gazele ruseşti! Au fost descoperite zăcăminte de până la 84 de miliarde de metri cubi, lângă Insula Şerpilor

Embed:

Adio gazelor ruseşti! În perimetrul de lângă Insula Şerpilor câştigat de România au fost descoperite resurse, scrie biziday.ro. La două săptămâni după ce au dat de gaze, cei de la Petrom estimează zăcământul Neptun de până la 84 de miliarde de metri cubi. Acestea pot închide pentru următorii 50 de ani conducta ce aduce gaze ruseşti la un chinuitor preţ de aproape patru ori mai mare decât cel românesc.

Implicaţiile economice ale acestui eveniment pot fi colosale. Cei de la Petrom spun că, încă nu sunt siguri că acest zăcământ este sau nu exploatabil, din punct de vedere comercial. Petrom s-a asociat cu americanii de la Exxon pentru că pur şi simplu doar ei au tehnologia modernă de foraj submarin la mare adâncime. Fiecare zi de funcţionare ale acestor echipamente costă un milion de euro.

Se pare că cei de la Petrom nu se vor grăbi cu exploatarea din Marea Neagră până nu vor obţine liberalizarea pieţei de energie de la statul român. Între un gaz scump plătit ruşilor şi un gaz scump plătit unei companii româneşti alegerea nu este foarte grea.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu