S-a zguduit pământul. CUTREMUR cu magnitudinea de 6 grade pe scara Richter în Grecia

Embed:
Un cutremur cu magnitudinea de 6 grade pe scara Richter s-a produs în această dimineaţă pe insula Creta din Grecia. Mişcarea tectonică a fost resimţită şi în Turcia, Egipt, Italia și Libia. În urma seismului, mai multe şcoli şi universităţi din statul elen au fost evacuate. Nu se cunoaşte, deocamdată, dacă au fost înregistrate victime sau pagube materiale.

Cutremurul s-a produs la doar o zi după cel din Albania, soldat cu 24 de morţi şi 600 de răniţi. Salvatorii continuă să caute supravieţuitori printre dărâmături. După ore întregi de căutări, printre ruinele unei clădiri a fost găsit un bărbat în viaţă. Deşi starea lui este gravă, medicii spun că are şanse mari să supravieţuiască.

Oamenii sunt şocaţi de dezastrul prin care trec. Acestora le este frică să intre în propriile case şi aleg să doarmă în stradă: "Ne era frică să nu se producă un nou cutremur. Din această cauză am decis să ne petrecem noaptea afară, la fel ca şi alţi localnici."

Tragedia din Albania a afectat o lume întreagă. Numeroase echipe internaţionale de salvatori au fost trimise în această ţară, pentru ajutor.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu