"S-a urmărit o provocare!". Andrian Candu, despre grupul de jurnaliști care a dat buzna în Parlament

Embed:

"Mi s-a părut că s-a urmărit o provocare!" Aşa a comentat preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, acţiunea unui grup de ONG-iști și jurnaliști de la instituţiile media, care au susținut protestele Platformei "Demnitate și Adevăr", şi au provocat astăzi un scandal în sala de plen a Parlamentului

"Faptul cum s-a intervenit azi, printr-o intrare abuzivă şi prin faptul că s-a perturbat activitatea Parlamentului ridică multe semne de întrebare. Trebuie să acţionăm în baza unor legi, mi se pare că de fapt s-a urmărit o provocare", a menţionat şeful Legislativului, în cadrul emisiunii Fabrika.

Andrian Candu a venit cu unele precizări privind accesul jurnaliştilor în sala de şedinţe. El a spus că la întrunirile parlamentarilor au dreptul să participe toţi ziariştii acreditaţi.

"Eu am avut impresia că, de fapt, există persoane care pretind mai mult că sunt reprezentanţi ai presei care lucrează în Parlament, deşi pe unii nu i-am văzut niciodată în Parlament, astăzi pentru prima dată i-am văzut. Pe unii nici nu i-am cunoscut la faţă şi cine sunt. Dar care pretind că drepturile lor, anume au fost încălcate pentru că nu poate intra cameramanul respectiv în sală."

Totodată, Andrian Candu a spus că Parlamentul este de acord să discute ca toţi reprezentanţii presei care consideră ca le sunt limitate drepturile şi să fie găsite soluţii în acest sens.

De asemenea, şeful Legislativului a venit şi cu unele precizări privind accesul jurnaliştilor în sala de şedinţe.

"Este un loc rezervat presei. Însă nu prea am văzut mulţi jurnalişti care să stea în lojă. Ceea ce nu e permis este prezenţa cameramanilor, deoarece arhitectura în sala de şedinţe a fost făcută în aşa fel în cât dacă s-ar filma s-ar vedea doar cefi. Însă ziariştii sunt asiguraţi cu imagini video", a explicat Candu.

Mai mult, preşedintele Parlamentului a menţionat faptul că s-a făcut o analiză privitor la accesul presei în Parlamentele altor ţări: "Mai mult de 70 de Parlamente au fost documentate şi presa nu are acces de loc sau e doar unul limitat pentru reporteri în sala de şedinţe".

Menţionăm că o comisie specială va identifica soluții tehnice în vederea accesului presei în sala de ședințe a Parlamentului.

Grupul de lucru va fi condus de vicepreședintele Parlamentului, Liliana Palihovici. Toate ședințele Legislativului sunt transmise online pe site-ul instituției. Iar mass-media poate lua și utiliza gratuit imaginile video realizate în timpul ședințelor plenare.

Citeşte şi: SCANDAL la Parlament! Un grup de ONG-iști și jurnaliști au dat buzna în plen (FOTOREPORT)

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu