S-a scumpit uleiul. AFLĂ motivul și noul preț

Embed:

Un litru de ulei îmbuteliat se vinde, la Piaţa Centrală, în medie cu un leu şi 25 de bani mai scump decât până acum. Comercianţii susţin că s-au văzut obligaţi să majoreze preţul, deoarece, la depozitele angro, produsul a devenit mai costisitor. La rândul lor, producătorii spun că cei care au majorat, de fapt, preţul uleiului sunt vânzătorii.

Comercianţii au mai multe explicaţii pentru scumpirea uleiului.

"Se scumpeşte şi atât. S-a scumpit cu 50 de bani", a spus o vânzătoare.

"De ieri s-a scumpit cu 2 lei. S-a scumpit la bază, dar şi la noi", a afirmat o altă vânzătoare.

Reprezentanţii celui mai mare producător de uleiuri vegetale din Moldova susţin că preţul uleiului a fost majorat doar de către vânzători.

"Preţurile au rămas aceleaşi pe canalul angro la Piaţa Centrală şi la operatorii care generează majoritatea vânzărilor. Posibil că persoanele care vând la mese, care cumpără angro încearcă să facă ceva bani în plus", a menţionat Alexandru Busuioc, distribuitor de la o întreprindere producătoare de ulei.

Responsabilii de la Ministerul Agriculturii spun că nu există motive de majorare a preţului.

"Nu sunt motive de a se scumpi, atunci când va fi dovedit că nu va fi asigurată cantitatea de ulei autohton propriu din ţară, atunci poate să fie, dar acum încă nu", a explicat şeful-adjunct de la Ministerul Agriculturii, Pintilie Pârvan.

Preţul unui litru de ulei îmbuteliat variază acum între 21 de lei şi 50 de bani şi 23 de lei şi 50 de bani, în timp ce preţul unui litru de ulei neîmbuteliat a rămas la acelaşi preţ de 17 lei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu