S-A SCUMPIT PÂINEA! Cât costă acum produsele de panificaţie în magazine

Embed:

Pâinea şi produsele de panificaţie s-au scumpit, de astăzi, cu aproximativ 15 la sută. Cel mai important aliment al moldovenilor costă mai mult din cauza majorării tarifelor pentru gazele naturale, energia electrică şi pentru materia primă. Ca să facă economii, unele gospodine spun că vor coace pâine acasă. 

În magazinele din Capitală, pâinea rotundă poate fi cumpărată cu cel mult cinci lei şi 45 de bani. Franzelele costă cu 55 de bani mai mult, iar pâinea de secară se vinde cu cinci lei şi 50 de bani.

La Bălţi, pâinea s-a scumpit cu 70 de bani. Unii consumatori spun că nu au încotro şi vor trebui să cumpere pâine şi în continuare.

Cel mai greu le este bătrânilor.

Multe gospodine spun că, de acum încolo, vor coace pâine acasă. Varvara Grigoriţă a învăţat îndeletnicirea de la mama ei. 

"E trei lei şi ceva, plus ea are 400 de grame şi e scumpă. Mai dăm la câine şi pisică să  mănânce, şi când ne uităm iar n-avem pâine", a spus gospodina Lidia Sârghi.

Iar magazinele de electrocasnice propun oferte tentante de cuptoare electrice şi maşini de copt pâine.

Cuptoarele electrice costă de la 800 până la 1.500 de lei. În magazinele din Chişinău, pot fi găsite şi cuptoare speciale pentru pâine, al căror preţ ajunge până la 3.500 de lei.

"Gospodinelor practic nimic nu trebuie să facă. Pur şi simplu ele pun toate ingredientele. Aleg doar meniul de coacere. Îl pornesc, restul maşina face singură", a explicat un vânzător de electrocasnice.

Agricultorii prognozează că, în luna noiembrie, preţul pentru un kilogram de grâu va ajunge la 3,2 lei. În consecinţă, făina se va scumpi cu până la 40 la sută.

 
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu