S-a scumpit curentul electric. AFLĂ motivul și noul preț

Embed:

Consiliul de Administraţie a Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică a aprobat pentru Union Fenosa un tarif de 1 leu 44 de bani pentru kilowatt/oră. Pentru RED NORD și RED NORD-VEST a aprobat un tarif de 1,54 pentru kilowatt/oră.

Prețul energiei este stabilit pentru întregul an. Până în martie anul viitor, nu se vor mai produce modificări la tariful energiei.

Distribuitorii de stat de energie electrică, Nord şi Nord-Vest au solicitat majorarea tarifului până la 1 leu şi 51 de bani şi, respectiv, 1 leu şi 60 de bani pentru un kilowatt-oră. Cel privat - Union Fenosa - a cerut un tarif de 1,45 lei pentru un kilowatt/oră.

Reprezentanţii Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor sunt împotriva acestor scumpiri şi spun că vor solicita Guvernului mărirea ajutorului social.

Conducerea Agenţiei pentru Reglementare în Energetică a declarat, anterior, că nu va accepta tarifele cerute de distribuitori.

Reţelele Eelectrice de Distribuţie îşi motivează cerinţele prin majorarea tarifului de import a curentului electric, creşterea celui de transport şi valoarea investiţiilor făcute.

De la 1 aprilie, preţul de import al energiei electrice a crescut cu 11 la sută. Precedenta scumpire a energiei electrice a avut loc în ianuarie 2010.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu