S-A SCUMPIT călătoria cu taxiul! Cu cât au crescut preţurile

Călătoria cu taxiul s-a scumpit. Câteva firme care activează în domeniu au majorat tarifele, încă de săptămâna trecută. După scumpiri, preţul unei călătorii prin oraş porneşte de la 27 de lei şi nu de la 25, cum era anterior.

Patronii motivează această decizie prin faptul că prețurile la carburanți s-au majorat în luna mai, curent, iar conducătorii taximetrelor activau în pierdere.

Deocamdată, au crescut doar tarifele pentru pornire şi doar la câteva companii de taxi, fapt confirmat de către unii administratori ai firmelor. Aceştia au precizat că şoferii sunt cei care au insistat asupra acestor majorări.

"Da, partenerii noştri au pornirea 27 de lei. Într-adevăr la partenerii noştri s-au ridicat preţurile. Ieri, alaltaieri s-au ridicat preţurile, la noi, la fel, în curând preţurile vor creşte, în decurs de două, trei zile. Acum nu este rentabil să lucrăm cu aşa preţuri, şoferii noştri nu pot lucra aşa. Noi am ţinut mult timp, am încercat, dar deja nu mai putem lucra cu preţurile vechi", a menţionat un operator.

Alţi patroni ai firmelor de taxi ne-au precizat, însă, că preţurile la ei au rămas aceleaşi, iar situaţia va rămâne la fel şi în următoarea perioadă:

"Nu, nu se scumpeşte nimic. Dacă avea să fie scumpirea noi aveam să ştim despre asta. Prin oraş e 2,86 maşina standart, iar preţul de kilometraj, pornirea e 25 de lei de la ora 06:00 şi până la 22:00".

Potrivit preşedintelui Patronatului Transportatorilor Auto în Regim de Taxi, Constantin Condrea, nu a confirmat majorarea tarifelor, dar spune că ficare administrator de companie e liber să o facă.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu