S-A RUPT COALIŢIA ALDE-PSD. Liberal-democraţii din România au părăsit guvernarea

Embed:

Se conturează o criză politică în România. Partidul Alianţa Democraţilor şi Liberalilor a anunţat că părăseşte coaliţia de guvernare, pe care o formau împreună cu Partidul Social Liberal.

Liderul formaţiunii, Călin Popescu - Tăriceanu, a anunţat că va renunţa la funcţia de preşedinte al Senatului, la începutul sesiunii parlamentare din septembrie, dar şi la candidatura sa la prezidenţiale. Îl va susţine, în schimb, pe Mircea Diaconu, alături de Partidul Pro România, condus de fostul premier Victor Ponta. 

În cadrul unei şedinţe a liderilor ALDE de la Palatul Victoria, s-a mai stabilit ca cei patru miniştri din partea formaţiunii să-şi dea demisia. În caz contrar, ar putea fi excluşi din partid. În spaţiul public au apărut informaţii că Ramona Mănescu nu va renunţa la şefia Ministerului de Externe.

În cursul acestei zile, preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, a anunţat că va înainta o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă. Pentru a trece de ea, PSD are nevoie de 233 de voturi de încredere.

În acest moment însă are 204 parlamentari. Indiferent de scorul care se va înregistra, Tăriceanu a declarat că îşi acceptă poziţia în opoziţie. De cealaltă parte, însă, Viorica Dăncilă a transmis pe Facebook faptul că îşi asumă guvernarea mai departe.

Digi24 a scris că premierul i-a înaintat preşedintelui Klaus Iohannis lista cu noii miniştri propuși la Justiție, Educație, Interne și pentru posturile de vicepremier. Coaliţia PSD-ALDE s-a constituit în decembrie 2016, după alegerile parlamentare. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu