S-A PRĂBUŞIT UN MAL DE PĂMÂNT PESTE EI! Doi muncitori ai întreprinderii "Apă-Canal" au ajuns la spital

Doi muncitori ai întreprinderii "Apă-Canal" Sângerei au ajuns la spital, după ce un mal de pământ s-a prăbuşit peste ei.

Totul s-a întâmplat în timp ce aceștia executau lucrări de instalare pe rețea. Ei munceau fără echipamente de protecție și nici contracte de muncă nu aveau. Cei doi s-au ales cu diverse traumatisme.

Bărbaţii montau nişte ţevi la o adâncime de aproximativ patru metri, fără a respecta normele de securitate. Mai mult, unul dintre ei a recunoscut că muncea ilegal.

Muncitorii s-au ales cu diverse răni.

"Unul era mai grav şi a fost internat pentru supraveghere, investigaţii şi tratament în secţia de reanimare. Ambii sunt stabili”, a spus medicul de la Spitalul Raional Sângerei, Ion Galus.

Martorii povestesc că totul s-a întâmplat din cauza că nu au fost respectate normele securităţii.

"Ei montau ceva acolo şi peste un timp au cerut ajutor. A venit la unul i-am scos capul după care am început să-l dezgropăm încet cu hârleţul.  Nu aveau cască, nu aveau nimic. Nici nu era îngrădit”, a spus un bărbat.

"Sâmbătă seara a căzut o maşină aici. Iar ieri iată cazul acesta. Nu au îngrădit nimic, ne-au chemat şi ne-au spus să luăm seama la copii. Au pus doar nişte crengi uscate şi atât. Nu se face aşa!”, a spus o doamnă.

Directorul Întreprinderii "Apă- Canal” Sângerei nu a fost de găsit pentru a oferi explicații.

Angajaţii Inspectoratului de Poliţie din Sângerei investighează cazul.

"Urmează să stabilim care este cauza incidentului. Dacă este vorba de neglijenţă înseamnă că va examinat în conformitate cu articolul 274 Cod de Procedură Penală”, a spus Inspectorul de la Inspectoratul de Poliţie Sângerei, Alexandru Plaşco.

Inspecţia muncii va demara o anchetă pentru a vedea dacă s-au respectat normele de securitate în timpul muncii.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu