S-a prăbuşit în mijlocul străzii. O femeie, la un pas de moarte, după ce a mâncat miere halucinogenă

O femeie în vârstă de 46 de ani din Germania a fost la un pas de moarte, după ce a consumat miere halucinogenă, pe care a achiziţionat-o din Turcia la un preţ exorbitant din cauza insistenţelor soţului ei.

Femeia s-a prăbuşit în mijlocul străzii la doar o oră după ce a consumat mierea halucinogenă. Ea a început să vomite şi să transpire abundent, înainte să se prăbuşească pe stradă. Aceste simptome au fost declanşate de grianotoxine, o substanţă neurotoxică, care se găseşte în mod natural în anumite plante care sunt polenizate de către albine. Ambulanţa a sosit în câteva minute pentru a o transporta la spital, scrie click.ro.

Mierea care produce halucinaţii este o delicatesă în zona Mării Negre din Turcia şi timp de sute de ani a fost folosită pentru a contribui la combaterea diabetului şi a disfuncţiilor sexuale. relatează Dailymail.co.uk. Desigur, prezintă o serie de efecte adverse care fac beneficiile aduse să pălească. O cantitate mare poate genera scăderea tensiunii arteriale, iar din această cauză poate apărea infarctul, dacă inima nu primeşte suficient sânge.

În ciuda faptului că medicii au reuşit cu greu să îi salveze viaţa, femeia a declarat că va continua să mănânce astfel miere, susţinând că îi aduce nişte beneficii extraordinare şi că soţul ei nu este de acord ca ea să renunţe la consumul regulat al deliciului halucinogen.

Cele mai multe dintre cazurile de supradoză cu această miere se întâlnesc în Turcia, locul în care ea este produsă, dar anual sunt depistate situaţii şi în alte colţuri ale lumii. 

Ce este mierea halucinogenă?

În regiunea montană din nordul Turciei, pe coasta Mării Negre, se află o zonă bogată în câmpuri de rododendron. Dincolo de aspectul pitoresc al dealurilor, aceste flori oferă Turciei una din delicatesele tradiţionale, dar mai puţin cunoscute, din cauza efectelor pe care le are: „mierea nebunilor”. Cei care consumă inedita delicatesă se vor simţi asemeni unor oameni beţi, deşi efectele pot fi mult mai puternice: oamenii pot avea halucinaţii şi chiar tulburări cardiace. Cel puţin o dată la câţiva ani, medicii din regiune se confruntă cu cazuri de intoxicaţie cu „mierea nebunilor” în rândul turiştilor care vor să guste acest produs, dar care nu cunosc bine riscurile.

Consumată în exces, poate provoca scăderea tensiunii arteriale, greaţă, ameţeală, leşin, tulburări de vedere, halucinaţii, convulsii şi chiar deces. Este folosită pentru a trata hipertensiunea arterială, bolile de stomac, diabetul, dar şi pentru a spori performanţele sexuale, fiind bine cunoscut efectul ei afrodisiac.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu