S-a pornit la vânătoare, dar a ajuns fără cartuşe. Lot de muniţii fără acte de provenienţă, reţinut la frontieră

În portbagajul mașinii, printre lucrurile personale, polițiștii de frontieră din punctul de trecere Tudora au depistat 166 de cartușe de vânătoare. Documentat pe cazul dat este un locuitor al municipiului Chișinău.

La ieșirea din țară s-a apropiat cetățeanul moldovean de 68 de ani, la volanul unui Lexus înmatriculat în Republica Moldova. După verificarea automobilului, în portbagajul acestui polițiștii de frontieră au depistat 166 de cartușe calibrul 12, într-o varietate diferită.

Conducătorul auto nu a putut prezenta pentru întregul lot de muniții actele de proveniență și posesie, ce ar confirma legalitatea păstrării acestuia.

Cetățeanul moldovean a declarat că intenționa să ajungă în țara vecină pentru a participa, împreună cu prietenii săi din Ucraina, la mai multe activități de vânătoare. Totodată, acesta a precizat că nu știa despre regulile impuse la trecerea frontierei de stat, inclusiv bunurile permise spre transportare.

Cartușele au fost ridicate în conformitate cu procedurile legale și transmise spre expertiză, iar conaționalului i-a fost autorizată trecerea frontierei de stat. Cazul este cercetat în continuare de către polițiștii de frontieră din Direcția regională Est.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu