S-a născut în cămaşă. Un pescar prăbuşit sub gheaţa lacului Ghidighici, salvat de către scafandrii IGSU (VIDEO)

Embed:

S-a născut în cămaşă. Un bărbat care risca să moară prăbuşit sub gheaţa subţire a lacului Ghidighici din municipiul Chişinău a fost salvat de către scafandrii IGSU.

Incidentul a avut loc în după amiaza zilei de 15 ianuarie. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat în jurul orei 13, după ce mai mulţi oameni au auzit strigătele disperate ale omului prăbuşit sub gheaţă.

Potrivit primelor detalii, bărbatul în vârstă de 57 de ani a mers la pescuit şi a înaintat pe lac, chiar dacă gheaţa bazinului nu era mai groasă de doi cm.

Echipa de scafandri a IGSU au reuşit rapid să ajungă la faţa locului şi să salveze bărbatul. La moment bărbatul se află în afara oricărui pericol.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă al MAI îndeamnă amatorii de pescuit la copcă să evite această activitate, în special dacă temperaturile aerului sunt în oscilaţie, iar gheaţa lacurilor şi râurilor este subţire. Specialiştii informează că aflarea pe lacuri şi iazuri nu prezintă pericol doar în cazul în care grosimea gheţii depăşeşte 8 -10 cm.

În situaţii de risc oamenii sunt îndemnaţi să apeleze de urgenţă Serviciul 112.

loading...

Lasă un comentariu