S-a întors să le mulțumească! Un britanic, despre medicii din Moldova: "Au făcut o minune"

Embed:

Britanicul salvat de medicii de la Spitalul Clinic Republican a revenit la Chişinău pentru a le mulţumi.

Ronnie Slade a ajuns în comă din cauza complicaţiilor provocate de gripă şi a fost la un pas de moarte. El susţine că doctorii din Marea Britanie au rămas uimiţi de performanţele specialiştilor noştri, în condiţiile în care el nu avea şanse să supravieţuiască. 

Ronnie Slade risca să moară în orice moment, din cauza complicaţiilor grave provocate de virusul gripal.

"Am realizat cât de aproape am fost de moarte. Nu am realizat atunci. Mi-a fost dată o şansă. E emoţionant", a declarat Ronnie Slade.

Medicii din Marea Britanie au rămas surprinşi să constate că Ronnie Slade este în viaţă.

"S-au uitat în extras şi au exclamat: "Oaw". Eşti norocos că trăieşti. Au spus că medicii din Moldova au acţionat perfect şi profesionist", a spus cetățeanul britanic. 

Ronnie Slade este al doilea cetăţean străin, tratat la Spitalul Clinic Republican, care a revenit să spună "Mulţumesc".

"Am fost surprinşi deoarece pacienţii rar vin să spună mulţumesc în terapie intensivă. Ei nu ţin minte că au trecut pe aici. Este o plăcere deosebită şi nişte emoţii colosale", a declarat doctorul habilitat în științe medicale, Victor Cojocaru.

Mesaje de mulţumire au fost expediate şi de către Ambasada Marii Britanii la Chişinău şi rudele lui Ronnie Slade.

"Pentru noi este un indiciu că ne facem bine meseria şi ne dă speranţe că pe viitor vom avea aceleaşi rezultate şi aprecieri", a declarat directorul Spitalului Clinic Republican, Anatol Ciubotaru. 

Bărbatul a fost preluat de o ambulanţă SMURD de la un spital din Tiraspol, în data de 15 ianuarie. În momentul internării la Spitalul Clinic Republican riscul de mortalitate era de peste 95 la sută.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu