S-a încheiat sezonul de vânătoare de vulpi: "Cel mai important este să revenim acasă vii şi sănătoşi"

Embed:

În acest week-end se încheie sezonul de vânătoare de vulpi. În acest an, numărul lor în păduri s-a redus, însă oricum este de câteva ori mai mare decât norma admisă. Mai ales că, de multe ori, vulpile bolnave de rabie intră în localităţi şi ataca oamenii.

Vulpile sunt purtătoare de diferite infecţii. Din această cauză, membrii Asociaţiei Vânătorilor din Ialoveni vor să reducă numărul lor. "Când sunt bolnave, ele intră în localităţi. Au fost cazuri când au fost muşcaţi oameni. E un pericol, dacă oamenii se infectează de rabie", a explicat preşedintele Biroului Asociaţiei Vânătorilor din Ialoveni, Andrei Poparcea.

Într-o zi, vânătorii împuşcă, în medie, patru vulpi. "Pentru noi cel mai important lucru este că sezonul de vânătoare s-a încheiat fără accidente. Important este ca toţi vânătorii să revină acasă vii şi sănătoşi", a spus un vânător.

Inspectoratul Ecologic a monitorizat vânătoarea de vulpi. Inspectorii au verificat listele vânătorilor, documentele şi s-au asigurat că toţi vânătorii au urmat instrucţiunile obligatorii. Potrivit reprezentanţilor inspectoratului, anul trecut au fost înregistrate mai puţine cazuri de braconaj.

"În 2013, s-au diminuat contravenţiile cu 30%", a precizat şeful Inspecţiei Ecologice raionul Ialoveni, Victor Istratiev.

În acest sezon, vânătorii au împuşcat peste cinci mii de vulpi.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu