S-a încheiat depunerea dosarelor la CEC. Câţi moldoveni vor să devină preşedinte al ţării

Embed:

Douăzeci şi patru de moldoveni vor să lupte pentru funcţia de preşedinte al Moldovei. Comisia Electorală Centrală a încheiat primirea dosarelor pentru înregistrarea grupurilor de inițiativă, care vor colecta semnături în susținerea celor care aspiră la funcția de șef al statului. Trei potenţiali candidaţi au prezentat deja listele cu semnăturile necesare. 

Până vineri, CEC a înregistrat 16 grupuri de iniţiativă, iar alți trei pretendenţi independenți și două partide au solicitat înscrierea.

În ultima zi, au mai depus dosarele alte trei persoane. Este vorba de fostul premier Vasile Tarlev, activista Maia Laguta şi o locuitoare a satului Horodişte, Geta Saviţchi

La CEC s-a prezentat şi candidatul desemnat al PPEM, Iurie Leancă. Grupul de iniţiativă a depus peste 20.000 de semnături, colectate din 19 raioane. Leancă a declarat jurnaliştilor că dacă va ajunge şef de stat, atunci printre priorităţile sale vor fi reformarea justiţiei şi promovarea vectorului european:

"Îmi doresc să vin cu o viziune pentru cetăţenii din Republica Moldova, o viziune de a construi o ţară prosperă şi plină de bunăstare pe care o merită cetăţenii din Republica Moldova." 

Iurie Leancă este al treilea candidat desemnat care a depus semnăturile la CEC, după cel al PL, Mihai Ghimpu şi al PDM, Marian Lupu. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu