S-a dezlănţuit natura în Rusia. Mai multe regiuni sunt afectate de incendii și inundații puternice

Embed:

S-a dezlănţuit natura în Rusia. În Ekaterinburg, a fost o furtună puternică, iar străzile s-au transformat în râuri în urma precipitaţiilor abundente din ultimele zile. Maşinile au plutit, la propriu, în timp ce autocamioanele au circulat cu mare dificultate.

Totodată, din cauza vântului, o porţiune din autostrada Cita-Habarovsk, s-a prăbuşit şi a format un crater de 10 metri lăţime. O maşină a căzut în gol, iar şoferul şi pasagerul au avut de suferit.

A plouat cu nemiluita şi în regiunea Krasnodar. Nivelul apei a fost de jumătate de metru.

"Pe străzile din Krasnodar poţi face o tură cu canoe."

După ploaie, mai multe maşini, un autobuz şi un tramvai au rămas blocate.

" - Cum au ieşit pasagerii din autobuz?
- Cum? S-au ajutat unul pe altul."

"Nu suntem blocaţi pentru prima dată. Tot azi am stat şi atunci când am circulat pe sensul invers, acum o oră sau două. - Pasagerii sunt îngrijoraţi? - Sigur, toţi vor să plece."

Deşi şoferii au avut mari dificultăţi, autospeciala salvatorilor, dotată şi cu o barcă gonflabilă, nu a intervenit.

"Dacă va fi o situaţie de urgenţă vom interveni şi evacua oamenii cu barca."

Deşi situaţia nu este deloc amuzantă, unii au ieşit în stradă cu salte gonflabile şi bărci. A atras atenţia şi un bărbat, care se grăbea să pedaleze pentru a livra o comandă cu mâncare la domiciliu. Din cauza vremii, în Republica Komi, au deraiat 23 de vagoane ale unui tren ce transporta cărbuni.

Afectată de inundaţii este şi regiunea Irkuţk. Autorităţile ruse au anunţat că vor aloca peste 141 de milioane de euro pentru reconstrucţia caselor sinistraţilor. Drama oamenilor din zonă se amplifică.

După inundaţiile extrem de grave, incendiile au pus stăpânire pe pădurile din regiune. Sunt în jur de 80 de focare active, iar fumul dens a ajuns tocmai în Tomsk, oraş situat la 500 de kilometri distanţă. Potrivit presei locale, 122 de mii de hectare de pădure din întreaga Rusie sunt în flăcări. Numai în regiunea Orenburg, au ars deja circa 50 de mii de hectare.


loading...

Lasă un comentariu