S-a desfăşurat o nouă ediţie a Vernisajului Vinului. Tonul ediţiei a fost dat de vinurile albe şi rose (GALERIE FOTO)

Embed:

Zeci de oameni au participat la vernisajul vinului organizat astăzi, în capitală. Vizitatorii au avut ocazia să guste cele mai bune băuturi din Moldova, să afle care sunt companiile care le-au produs, dar şi pe vinificatori. 

Ediţia fost dedicată vinurilor albe şi rose care se servesc mai ales primăvara. 

"Avem un rose absolut superb care este un cupaj din trei soiuri: cabernet, sauvignon şi soiul autohton rară neagră. Aş spune că acest rose este chiar preferatul publicului pentru că toţi oamenii deja îl cunosc, a devenit foarte iubit în Moldova", a declarat un reprezentant al unei vinăriii.

"Vinurile albe şi rose se servesc cu bucate din peşte, cu bucate uşoare, legume, salată. Aşteptăm să crească cultura consumului vinurilor noastre şi vinul să fie consumat pe piaţa internă cât mai mult", a spus un alt reprezentant al unei vinării.

Participanţii la vernisaj au avut şansa să guste, dar şi să cumpere vinurile preferate:

"Îmi pare foarte bine că se resuscitează această ramură aici în ţară, ramura vinului. Sper să nu fie ultimul eveniment de acest gen pentru că producătorii noştri au nevoie de încurajare".

"Pentru mine vinul alb e un vin care se serveşte la o masă. Iar rose-ul este un vin uşor pe care poţi să-l serveşti oricând".

"Este o promovare destul de bună, aceste evenimente cum ar fi vernisajul, mai ales că a ajuns la atâtea ediţii".

La a şasea ediţie a vernisajului vinului au participat peste 26 de producători din ţară care au prezentat peste 100 de feluri de vin. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu