S-a dat startul la Săptămâna Modei de la Paris! Dior și Versace au revoluționat conceptul de haute-couture

Haute-couture este segmentul din modă în care designerii își dau frâu liber imaginaţiei, iar rezultatele sunt adesea extravagante si spectaculoase, dar hainele pot fi purtate doar în contexte speciale.

Totuși, anul acesta, la săptămâna Modei de la Paris, Dior și Versace au revoluționat acest concept și au prezentat ținute care respectă toate etaloanele haute-couture, dar care pot fi purtate ușor în societate, scrie digi24.ro.

Designerii au numit acest nou stil haute-couture „noul realism”.

Prezentată într-un decor cu oglinzi special instalat la Muzeul Rodin, prima colecţie Dior de la anunţul retragerii directorului artistic Raf Simons defineşte „un nou realism" pentru colecţiile haute-couture ale acestei case de modă.

Astfel, pe podium au urcat modele îmbrăcate în haine uşor de purtat: variaţii în jurul faimosului taior Bar cu talie de viespe, vedeta stilului New Look al casei Christian Dior, bluze cu decolteuri care dezgolesc umerii, în croieli asimetrice.

N-au lipsit nici rochiile lungi cu broderii care compun motive animale sau cele de mătase, deasupra genunchiului, care dau iluzia unui deux-pieces.

La rândul său, Versace a prezentat o colecţie de lux inspirată de stilul sport şic. Rochii lungi care îmbrăţişează formele şi pun în valoare picioarele sau pantalonii-pană ai anilor 80 purtaţi cu tocuri-cui şi o vestă scurtă au conturat silueta unei femei sigure de puterea ei de seducţie.  

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu