S-a dat startul Campionatului internaţional "Bodyguard 2017". La eveniment au fost prezenţi Pavel Filip şi Andrian Candu (VIDEO/FOTO)

Cei mai buni bodyguarzi din 18 ţări ale lumii se vor întrece în cadrul Campionatului mondial al gărzilor de corp, organizat, în premieră, la Chişinău. Competiţia a început astăzi şi va dura trei zile. La ea s-au înscris 100 de participanţi din aşa ţări precum Georgia, Ucraina, Israel, China, Belarus, Croaţia şi Bulgaria. Moldova este reprezentată de angajaţii Serviciului de Protecţie şi Pază de Stat.

La deschiderea campionatului a fost şi premierul Pavel Filip.

"Mă bucur enorm că Republica Moldova a avut onoarea să găzduiască acest campionat. Din start să le doresc mult succes şi să le mulţumesc încă o dată, pentru că aţi onorat Capitala ţării noastre cu participarea la acest eveniment", a spus prim-ministrul.

Agenţii profesionişti au demonstrat mai întâi cum se descurcă la volan.  Cei doi participanţi moldoveni au condus maşina într-un timp recod.

"Avem adversari puternici şi încercăm să ţinem pasul cu ei. Eu unul personal am avut o penalizare, dar asta e de notat şi data viitoare să nu mai facem", a menţionat Marian Stoican, participant România.

"Traseul a fost un pic dificil. Totul este foarte bine organizat. Noi tindem să acumulăm mai multă experienţă şi, de ce nu, să câştigăm", a explicat un participant din China.

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a venit la eveniment împreună cu unul dintre fii săi.

"E o posibilitate pentru echipa SPPS, echipa noastră să-şi demonstreze şi forţele, să demonstreze cât de buni sunt şi înafara de aceasta să mai vadă alte echipe cum funcţionează", a conchis Andrian Candu.

Mii de vizitatori au urmărit cascadoriile participanţilor:

"Prima dată văd aşa ceva, e foarte interesant, am venit tocmai din raionul Cantemir ca să văd aşa ceva. Eu tot conduc maşina, dar aşa ceva nu pot".

"Evident că este periculos".

"E multă adrenalină, e foarte interesant".

Campionatul "Bodyguard 2017" va continua şi mâine cu proba de trageri.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu