S-a dat start campaniei de informare a populaţiei despre procesul de optimizare a instanţelor judecătoreşti

Embed:

Creşterea calităţii şi operativităţii în activitatea magistraţilor este unul dintre principalele obiective din cadrul reformei justiţiei. Despre aceste aspecte s-a discutat astăzi la Bălţi, unde a fost dat startul unei campanii de informare a populaţiei despre procesul de optimizare a instanţelor.

Reforma justiţiei presupune reducerea numărului judecătoriilor de la 44, câte există acum, până la 15. De exemplu, în componenţa Judecătoriei din Bălţi vor fi integrate instanţele din Făleşti şi Sângerei. Iar timp de zece ani pentru judecătoriile comasate vor fi ridicate noi sedii.

Președintele Consiliului Superior al Magistraturii, Victor Micu, a declarat că datorită reformei fiecare judecător are posibilitatea să se specializeze în domeniul în care se simte mai bine pregătit.

"În viitor, vom merge și vom vizita toate cele 15 judecătorii, pentru a spune cetățenilor care este esența reformei, cel mai important - este de a crește calitatea muncii judecătorilor", a precizat Victor Micu. 

Proiectul-pilot, care prevede specializarea magistraţilor deja a dat rezultate bune la Bălţi.

"Acum, judecătorii au mai mult timp pentru a analiza un caz sau altul", a precizat preşedintele Judecătoriei Bălţi, Dumitru Gherasim.

Reprezentanţii structurilor de drept s-au arătat îngrijoraţi că vor fi nevoiţi să parcurgă distanţe mai lungi pentru a ajunge la instanţe.

Costul total al reformei este de aproximativ un miliard şi 800 de milioane de lei.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu