S-A DAT CEP LA OKTOBERFEST! Faimosul festival al berii din Munchen a ajuns la a 185-a ediţie

Embed:

Berea curge gârlă în orașul german Munchen, unde astăzi a început faimosul festival Oktoberfest. În mod tradiţional, primarul oraşului a dat cep primului butoi şi a ciocnit o halbă cu băutură cu hamei.

Pe fondul ameninţărilor teroriste cu care se confruntă Europa, la cel mai mare festival al berii din lume au fost luate măsuri speciale de securitate.

"Nimeni nu va remarca faptul că am crescut numărul camerelor de supraveghere de la 38 la 47. Nimeni nu va remarca nici suplimentarea echipelor de investigatori care se ocupă de recunoaştere facială şi de identificarea participanţilor, dar supravegherea video şi numărul echipelor de intervenţie au crescut", a spus purtătorul de cuvânt al Poliţiei din Munchen, Marcus Da Gloria Martins.

Autorităţile germane speră ca astfel va scădea numărul infracţiunilor în perioada festivalului. Anul trecut au fost înregistrate 67 de agresiuni sexuale.

Cârcotaşii spun că nu doar măsurile de securitate au crescut, ci şi... preţurile. Tradiţionala halbă de un litru va costa între 10 şi 16 euro, în funcţie de producător. Dar toţi sunt de acord că, deşi e scumpă, berea îşi păstrează calitatea excelentă. În jur de 6 milioane de oameni vin anual la Munchen pentru Oktoberfest.

Lasă un comentariu