S-A CUTREMURAT PĂMÂNTUL! Cutremur de 5,8 grade înregistrat în Republica Dominicană

Un cutremur cu magnitudinea de 5,8 grade pe Richter s-a înregistrat luni în Marea Caraibilor, la 135 de kilometri de localitatea balneară Punta Cana, fără să fie anunţate deocamdată victime sau pagube materiale.

Mişcarea telurică s-a produs la ora locală 10:33 la o adâncime de 94 de kilometri, potrivit Centrului Naţional de Seismologie (CNS) al Universităţii Autonome din Santo Domingo (UASD).

Seismul a fost resimţit în mai multe zone ale ţării, inclusiv în capitala Santo Domingo, potrivit postărilor internauţilor.

CNS informa vinerea trecută că "se supraveghează" cu mare atenţie activitatea seismică a ţării, după înregistrarea unui lanţ de mici cutremure cu magnitudinea de între 3,7 şi 2,6 în decurs de câteva ore, mai ales în nord-est, scrie agerpres.ro.

Anul trecut, la 23 septembrie, un cutremur de 5,1 grade cu epicentrul la 12,9 kilometri de Villa Vásquez (Montecristi) a provocat pagube unui spital şi la zece şcoli în această regiune din nord-vestul ţării.

Experţi ai CNS au avertizat că ţara riscă să se confrunte cu un mare cutremur, similar celui de 7 grade din 2010 din Haiti, care a provocat peste 300.000 de morţi şi a afectat peste 1,5 milioane de persoane.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu