S-a confirmat motivul oficial al nașterilor premature

Arderea cărbunelui a fost asociată cu diverse pericole, iar poluarea aerului prin această metodă a fost legată de schimbările climatice, ploaia acidă, astm, probleme cu inima, plămânii și cancer, dar acum, un studiu publicat de American Journal of Epidemiology a scos la iveală faptul că și unele dintre nașterile premature sunt cauzate de cărbune, scrie feminis.ro.

Când în California au fost închise 8 fabrici alimentate de cărbune și ulei, o echipă de cercetători a putut studia efectele închiderii acestora și ce influență au ele asupra nașterilor premature în rândul femeilor care fac parte din comunitățile din jur. Ceea ce au descoperit aceștia nu a fost deloc surprinzător, ținând cont de ce se știa deja.

În urma închiderii fabricilor, incidența nașterilor înainte de vreme a scăzut dramatic. Diferența a fost vizibilă mai ales printre femeile care au locuit sau lucrat cel mai aprope de fabrici, deoarece ele erau cele mai expuse la poluarea aerului. Procentul nașterilor premature printre aceste femei a scăzut de la 7% până la 5.1% și este esențial de adăugat că această scădere a fost observată la doar un an după ce fabricile au fost închise, ceea ce sugerează că îndepărtarea de cărbune și descoperirea de surse alternative de energie are un impact pozitiv și imediat.

Acest studiu oferă o imagine clară despre care sunt pericolele surselor clasice de energie, influența lor asupra mediului înconjurător și a sănătății umane, ambele puse în pericol de combustibilii fosili.

Din fericire, oamenii devin din ce în ce mai conștienți de pericolul pe care îl reprezintă aceste surse toxice de energie și se încearcă închiderea fabricilor clasice, care emană foarte multe deșeuri și înlocuirea lor cu unele mai puțin poluante. În acest mod câștigă teren energia eoliană și solară, iar părinții pot spera la un viitor mai bun pentru copiii lor.

Pe aceeaşi temă