S-a ales praful din acordul de pace de la Minsk. Insurgenţii atacă în Debalţevo

Embed:

Ucraina nu este gata să retragă armamentul greu din zona de conflict, întrucât separatiștii continuă atacurile. Declarația a fost făcută de către purtătorul de cuvânt al Consiliului de Securitate Națională și Apărare al Ucrainei, Andrei Lîsenko, într-o conferință de presă. De la intrarea în vigoare a armistițiului, cinci soldați ucraineni au murit, iar 25 au fost răniți.

"Cele 112 atacuri ale separatiștilor nu reprezintă un indicator al încetării focului. Din acest motiv nu suntem gata să retragem tehnica grea", a spus purtătorul de cuvânt al Consiliului de Securitate Națională și Apărare al Ucrainei, Andrei Lîsenko.

Potrivit autorităților de la Kiev, atacurile separatiştilor continuă în orașul Debalțevo.

Și reprezentanții OSCE în Ucraina i-au acuzat pe insurgenți de nerespectarea unor prevederi ale acordului semnat la Minsk.

"Am încercat să trimitem observatori în Debalțevo. Separatiștii ne-au limitat însă accesul în așa-numita republică populară Donețk", a spus reprezentantul OSCE în Ucraina, Ertugrul Apakan.

De cealaltă parte, Eduard Basurin, reprezentantul separatiştilor din Doneţk, a declarat că forțele ucrainene au reluat bombardamentele asupra mai multor localități:

"A fost o lovitură intenționată asupra pozițiilor noastre. Repet încă o dată, nu există niciun fel de armistițiu. Ați auzit și singuri."

Oamenii din regiune spun că deja nu știu ce să mai creadă, dar speră totuşi că focul va înceta:

"În data de 15 februarie, nu s-au auzit focuri de armă până la ora 12.00. După aceea, au început din nou."

Potrivit Acordului de la Minsk, luni urma să înceapă retragerea armamentului greu de pe frontul din estul țării.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu