Ruxanda Glavan: Serviciul medical de urgenţă din Orhei va avea propriul sediu

Embed:

Serviciul medical de urgenţă din Orhei va avea propriul sediu. Asigurarea vine din partea ministrului Sănătăţii, Ruxanda Glavan, care a efectuat astăzi o vizită în acest raion. În prezent, Centrul Naţional de Asistenţă Medicală Prespitalicească ocupă un etaj din cadrul Spitalului Raional din Orhei. 

Centrul Naţional de Asistenţă Medicală Prespitalicească primeşte zilnic sute de chemări din 22 de localităţi din raionul Orhei. Din lipsă de medici, pacienţii riscă să nu primească ajutor în timp util.

"Dacă luăm activitatea substaţiei din Orhei atunci asigurarea echipelor de asistenţă medicală cu medici este doar de 40 la sută. La moment în serviciul de asistenţă medicală urgentă a raionului Orhei activează 13 medici", a declarat şeful substaţiei Asistenţă Medicală Urgentă Orhei, Iulian Orhei.

"Am văzut că din păcate condiţiile în care ei sunt localizaţi nu le permit să presteze serviciile medicale de calitate, de aceea sarcina noastră este ca în următorul un an de zile să identificăm soluţii reale pentru a muta locaţia actuală a serviciului de urgenţă", a precizat Glavan.

Clădirea în care îşi va avea sediul serviciul de asistenţă medicală de urgenţă din Orhei aparţine Ministerului Sănătăţii, iar spaţiul pe care este aceasta amplasată aparţine autorităţilor publice locale.

"Consilierii Raionali vor susţine ideea de a transmite acest spaţiu pentru a fi edificat acest edificiu, iar noi ca vom contribui ca să asigurăm căile de acces către el", a spus preşedintele raionului Orhei, Tudor Golub.

Ruxanda Glavan a vizitat şi Colegiul Medical, unde a discutat despre problemele instituţiei.

"Anul acest am avut 129 de absolvenți. Toate locurile au fost date și au avut bilet de angajare în câmpul muncii. Noi ne dorim să avem suta de procente de elevi angajați în câmpul muncii", a subliniat directorul Colegiului de Medicină din Orhei, Nelea Globu.

În cadrul vizitei, ministrul a discutat şi despre posibilitatea de a completa parcul auto al Serviciului de Asistenţă Medicală de Urgenţă.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu