Ruta 185, anulată de Primărie pentru datorii la buget. Administratorul liniei: Are legătură cu politica. Fondatorul e fratele lui Vitalie Marinuţa

Embed:

Activitatea rutei municipale de microbuz 185 a fost anulată din cauza datoriilor foarte mari ale companiei la buget şi neonorarea responsabilităţilor faţă de cetăţeni. Despre acest lucru s-a anunţat astăzi, la şedinţa operativă a Primăriei.

"La ruta 185 erau 15 unităţi de transport, din luna ianuarie activau doar 4 microbuze. Avem 200 de semnături de la locuitori care sunt nemulţumiţi de deservire. Această companie care administrează ruta are datorii la achitarea taxelor locale, în mărime de 287.000 de lei. La ruta 141 activează illicit 8 unităţi de transport", a spus şeful Direcției transporturi și căi de comunicație a Primăriei Chișinău, Igor Gamrețchi.

Potrivit şefului Direcţiei transport, ambele rute ar aparţine fratelui ministrului în exerciţiu al Apărării, Vitalie Marinuţa.

"Ambele rute 185 şi 141, aparţin unei rude a lui Marinuţa. Este vorba despre fratele său. De mai mult de trei luni de zile ruta nu activează şi nu-şi onorează responsabilităţile faţă de cetăţeni. Controlul s-a efectuat în luna aprilie. Această companie a fost sesizată de Direcţia transport, dar nu s-au luat măsuri. Datorile sunt formate de doi ani de zile la buget", a mai spus Gamreţchi.

"Abateri au loc nu numai la această rută, dar şi la celelalte. Noi punem accentul pe parcul de troleibuze, pe transport de mare capacitate. Vrem să atingem un nivel european. Vă cer să aplicaţi legea, nu contează compania, cum îl cheamă. Aplicaţi legea şi atât", a conchis edilul Capitalei, Dorin Chirtoacă.

Contactat de publika.md, admnistratorul rutei 185, Victor Hapco, a confirmat că Tudor Marinuţa, fratele lui Vitalie Marinuţa, este fondatorul acestei rute. Totodată, Hapco crede că acest scandal are legătură cu situaţia politică. "Cum s-a început gălăgia în politică, s-a început şi aici. După ce o să se liniştească o să-i pună pe alţii pe această rută", a spus administratorul.

Referindu-se la datoriile către Buget, administratorul rutei a declarat: "Tot Primăria ne-a adus la aşa datorii, fiindcă nu ne-a dat rută şi microbuzele au stat degeaba. Mai mult, a fost plasată ruta 125 pe acelaşi traseu ca şi 185, unde deja circulau 33 de maxi-taxi-uri".

Publika.md aminteşte că, săptămâna trecută, Primăria Municipiului Chişinău a anulat activitatea rutei municipale de microbuz 185. Potrivit Primăriei, motivul anulării este activitatea nesatisfăcătoare, dar şi lipsa unităţilor de transport pe ruta menţionată.

În prezent, peste 1800 de microbuze transportă călători, în Capitală.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu