Ruslan Codreanu: SA Edilitate este în prag de faliment. Calitatea drumurilor pe care o avem este o ruşine

Embed:
Actualul primar interimar, Ruslan Codrean, îl acuză pe fostul edil al Capitalei, Dorin Chirtoacă, că ar fi pus pe brânci mai multe întreprinderii municipale. Una dintre acestea este Societatea pe acţiuni "Edilitate", care ani la rând suportă pierderi şi este în prag de faliment. Astăzi, Codreanu a făcut ședința primăriei la sediul întreprinderii. 
 
"Astăzi, înterprinderea este în prag de faliment. În 2006 înterprinderea avea profit de 10 milioane, iar în 2016 avea minus 5 milioane. Era o înterprindere care avea mii de angajați. Acum toți vorbesc despre politică, dar nimeni nu vorbește cum o așa înterprindere s-a pus pe brânci", a declarat Ruslan Codreanu.
 
Totodată, Codreanu se arată nedumerit de faptul că într-o Capitală cu două întreprinderi municipale, care se ocupă de reparația străzilor, în fiecare zi se găsesc gropi în asfalt.
 
"La noi în Chişinău în fiecare zi descoperim găuri negre în asfalt. Având două întreprinderi, adică o întreprindere cum este Exdrupo şi Societatea pe acţiuni "Edilitate" să avem calitatea drumurilor pe care le avem este o ruşine. Linşajul economic la care a fost supusă SA "Edilitatea" având mii de metri pătraţi nevalorificaţi, specialişti care au plecat, ingineri, baza tehnico materială este o crimă. Aceşti şefi de direcţie sunt cei care în fiecare zi îmi bat la uşă cu piciorul ca să îi repun în funcţie. Gamreţchi şi brigada", a declarat primarul intrimar, Ruslan Codreanu.
 
Primarul interimar i-a cerut conducerii "Edilitate" o analiză a situației la  această întreprindere și să pregătească o serie de măsuri pentru rezolvarea problemelor.

Potrivit unui raport prezentat astăzi în cadrul şedinţei Primăriei, în ultimii 17 ani numărul muncitorilor care activau în cadrul Societăţii pe acţiuni "Edilitate" a fost redus în jumătate. De asemnea, a fost specificat faptul că în 2006 întreprinderea avea un profit de 10 milioane, în ultimii patru ani aceasta are doar pierderi.
 
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu