Ruslan Codreanu riscă să fie eliminat din cursa electorală pentru primăria Capitalei

Embed:

 

Ruslan Codreanu riscă să fie eliminat din cursa electorală pentru primăria Capitalei. Atât Comisia Electorală Centrală, cât şi Consiliul Electoral de Circumscripţie refuză să-i înregistreze raportul financiar şi trezorierul, iar azi este ultima zi în care mai pot fi înregistraţi candidaţii.

Ruslan Codreanu a declarat pentru postul nostru de televiziune că instituţiile electorale îşi pasează responsabilitatea şi că nici până acum nu a putut afla de fapt cine trebuie să înregistreze raportul financiar.

El susţine că va merge în instanţă. Contactată telefonic, purtătoarea de cuvânt a Comisiei Electorale Centrale, Rodica Sîrbu, a declarat că trezorierul şi raportul financiar pot fi înregistraţi doar acolo unde a fost înregistrat şi grupul de iniţiativă, adică la Consiliul de Circumscripţie.

Vicepreşedintele Consiliului Electoral de Circumscripţie, Ina Babin, a refuzat să comenteze situația motivând că are mai multe ședințe. Ruslan Codreanu a colectat 10 454 de semnături pentru a fi înregistrat în calitate de candidat independent la Primăria Chişinău.

 

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu