Ruslan Codreanu rămâne în afara cursei electorale pentru Primăria Capitalei. Contestaţia acestuia, respinsă de CEC

Ruslan Codreanu rămâne în afara cursei electorale. Comisia Electorală Centrală a respins contestaţia acestuia prin care a cerut anularea deciziei Consiliului electoral de circumscripţie de neînregistrare în cursa pentru fotoliul de primar al municipiului Chişinău.

Potrivit membrilor CEC, din cele peste 10 mii de semnături colectate de Codreanu, aproximativ 1.200 au fost invalidate, iar aproape 800 - declarate nule pentru nerespectarea anumitor formalităţi în procesul de colectare a acestora.

Ruslan Codreanu spune că va ataca decizia în instanţa de judecată.

"Eu am spus că noi vom merge până la capăt. Voi apăra drepturile fiecărui om din cei 10.454 şi în instanţă. Şi foarte mult sper ca în instanţă nu vor veni ca la hobby aici citind proiectul de hotărâre aici, cu cinci minute înainte de şedinţă", a menţionat Codreanu.

Fostul primar interimar a mai declarat că a expediat o scrisoare către mai multe misiuni diplomatice, în care relatează despre acțiunile și deciziile Consiliul electoral al circumscripției Electorale Chișinău.

Tot luni, în cadrul şedinţei extraordinare de la CEC, urma să aibă loc examinarea contestaţiei depuse de candidatul democrat pentru funcţia de primar al Capitalei, Vladimir Cebotari, şi a formaţiunii "Uniunea Salvaţi Basarabia" contra lui Andrei Năstase, care s-a lansat în campanie cu trei zile înainte de înregistrarea în cursa electorală. Subiectul a fost amânat însă.

Membrii CEC şi-au motivat decizia prin faptul că nu au reuşit să studieze argumentarea juridică prezentată de candidatul din partea blocului ACUM. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu