RUŞINE! Socialista Elena Hrenova le-a cerut deputaţilor să i se adreseze în limba rusă: "Eu vorbesc puţin limba de stat"

Embed:

Gest scandalos al deputatei socialiste Elena Hrenova. Parlamentara le-a cerut colegilor să-i pună întrebări doar în limba rusă, pentru că nu cunoaşte bine româna.

Ea a transmis rugămintea de la tribuna Legislativului, înainte de a prezenta un proiect de lege.

"Vă rog, întrebările voastre să mi le adresaţi în limba rusă, pentru că ştiu că vorbiţi şi cunoaşteţi bine această limbă. Eu vorbesc puţin limba de stat. Eu am terminat două cursuri în limba de stat. Eu desigur că voi învăţa limba, dar vă rog să vorbiţi cu mine în limba rusă", a spus deputata socialistă, Elena Hrenova.  

Deputaţii nu au ţinut cont de rugămintea acesteia şi i-au adresat întrebările în limba română.

"Eu am să vorbesc totuși în limba română, mai ales că, slavă Domnului, sunt 34 de deputați care am făcut și sesizarea Curtea Constituțională pentru a schimba articolul", a declarat liberalul Lilian Carp.

Elena Hrenova nu a mai insistat şi pentru a înţelege ce vorbesc ceilalţi deputaţi a folosit căştile pentru a asculta traducerea în limba rusă.

Pentru deputații și funcționarii din Parlament care nu cunosc limba română, anul trecut, pe traducerea actelor legislative au fost cheltuiţi peste 1,5 milioane de lei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu