Rușii își consolidează forțele în lupta cu noul coronavirus. Bătrânii, izolați acasă până în 14 aprilie

Rușii își consolidează forțele în lupta cu noul coronavirus. În jur de 440 de cazuri au fost confirmate până acum, dintre care 70 în ultimele 24 de ore. Oficialii au transmis medicilor să fie pregătiți ca numărul de îmbolnăviri să crească brusc.

”Am oferit peste 23 de miliarde de ruble sistemului sanitar. Resursele vor fi alocate pentru achiziționarea echipamentului necesar. Este vorba de termoscanere, termometre și aparate respiratorii", a spus premierul Rusiei, Mihai Mișustin. 

Se impune și măsura izolării, în special a bătrânilor, care fac parte din grupul de risc.

”Din 26 martie și până în 14 aprilie, persoanele în etate din Moscova și cei care suferă de boli cronice sunt obligați să se autoizoleze la domiciliu”, a spus primarul Moscovei, Serghei Sobianin. 

În același timp, s-a dispus ca elevii și studenții să continue cursurile în regim online în următoarele trei săptămâni. De asemenea, au fost suspendate toate conexiunile aeriene, cu excepția zborurilor care să permită rușilor să revină în țară. Măsuri urgente se iau şi în Ucraina. Transportul public circulă doar pentru cei care se află în prima linie în lupta cu noul coronavirus. Aceștia trebuie să dețină bilete speciale de la locul de muncă.

Restul ucrainenilor au voie să se deplaseze doar cu taxiul și cu mașinile personale. Iar de miercuri, în magazine și farmacii se va permite accesul unei singure persoane într-un spațiu de 10 metri pătrați. Ucraina a primit din China 250 de mii de teste, măşti sanitare, dezinfectante şi alte echipamente medicale de care au nevoie spitalele.

Potrivit Ministerului de Interne de la Kiev, kituri de testare vor fi repartizate în toate regiunile din ţară. Până acum, ţara vecină a raportat 73 de cazuri de îmbolnăviri și trei decese.

loading...

Lasă un comentariu