Rușii intră în autoizolare. Statul promite ajutoare sociale familiilor cu copii şi șomerilor

Embed:

Rușii vor sta acasă săptămâna viitoare şi nu li se vor tăia salariile pentru perioada petrecută în carantină. În plus, statul promite ajutoare sociale familiilor cu copii şi șomerilor. Oficial, în Rusia sunt confirmate aproape 700 de îmbolnăviri.

”Propun ca în următoarele trei luni, începând cu aprilie, toate familiile să primească suplimentar câte cinci mii de ruble pentru fiecare copil cu vârste de până la trei ani, inclusiv”, a spus președintele Rusiei, Vladimir Putin. 

Autorităţile de la Moscova iau în calcul şi prelungirea termenului pentru plata creditelor. Sunt propuse măsuri de sprijin şi pentru mediul de afaceri: amânarea impozitelor cu șase luni şi acordarea de împrumuturi și subvenții de stat întreprinderilor mici și mijlocii.

Duma de Stat ia în calcul înăsprirea pedepselor pentru nerespectarea măsurilor de carantină. Amenzile ar putea creşte până la cel puţin 500 de mii de ruble, echivalentul a circa şase mii de euro, iar cei care răspândesc virusul şi provoacă moartea a cel puţin 2 oameni vor sta la închisoare până la şapte ani.

Preşedintele rus a vizitat un spital din Moscova unde sunt internaţi bolnavi de COVID-19. El a purtat un echipament special de protecţie, de producţie americană. Imaginile au devenit virale pe internet, iar din cauza culorii galbene a costumului, preşedintele rus a fost comparat cu un răţoi.

Între timp, a crescut şi în Ucraina bilanţul celor infectaţi de noul coronavirus. Până acum, acolo au fost înregistrate 116 cazuri de îmbolnăvire şi patru decese.

loading...

Lasă un comentariu