Rușii fură de la ruși: Bani spălați prin hotelul "Prietenia"

Embed:

Prezența forțelor de menţinere a păcii în regiunea transnistreană reprezintă un prilej bun de spălare a banilor.

O afirmă jurnaliștii de la portalul de știri newsland.com, care au făcut o anchetă în acest sens. Potrivit lor, din 2014 și până în prezent, au fost spălate peste 3,6 milioane de dolari din fondurile pe care Moscova le alocă pentru întreținerea militarilor săi în stânga Nistrului. 

Banii sunt spălați prin hotelul ”Prietenia” din Tighina. Comandanții trupelor ruseşti încheie contracte de închiriere cu administrația, în care sunt stipulate chirii de până la zece ori mai mari pentru camerele militarilor.

În loc de 100 sau 200 de dolari pe lună, în hârtii figurează sume de 1.000 de dolari sau chiar mai mult.

Diferenţa, de 100 de mii de dolari lunar, ajunge în buzunarele șeful hotelului, care trimite o parte din banii câştigaţi în mod fraudulos unui politician pe nume Serghei Baburin, care a anunțat că va candida la alegerile prezidențiale din 2018.

Numeroși soldați ruși s-au plâns că au fost obligați să semneze contracte de închiriere a camerelor în acest hotel, care este deținut de un deputat al așa-numitului Soviet Suprem de la Tiraspol.

Potrivit portalului de știri newsland.com, în ”Prietenia” locuiesc în prezent 120 de soldaţi. În regiunea din stânga Nistrului se află 1.700 de militari ruși.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu