Rusia vrea să impună sancţiuni Statelor Unite, iar noul proiect ar putea avea un efect de bumerang

Embed:

Rusia vrea să riposteze sancţiunilor impuse de Statele Unite. Şi pentru că SUA nu exportă prea multe lucruri în Rusia, singurele produse vizate de măsurile punitive ar fi fost medicamentele, ţigările şi alcoolul.

Aşa că deputaţii ruşi s-au gândit mai bine şi au decis că vor modifica, în următoarele lecturi, un proiect de lege votat astăzi. Acesta nu va conţine sancţiuni concrete, iar cel care va decide să le aplice va fi Guvernul.

Unii deputaţi şi-au dat seama că astfel de sancţiuni ar afecta în primul rând nivelul de trai şi sănătatea propriilor cetăţeni şi mai puţin pe cei ai Statelor Unite, mai ales când este vorba despre restricţii la importul de medicamente.

"Credeţi ne vom putea descurca dacă americanii vor impune noi sancţiuni şi nu vom mai putea importa de la ei medicamente? În urma dezbaterilor am constatat că nu suntem pregătiţi pentru a face faţă unei astfel de situaţii. Din acest motiv, Duma şi-a luat responsabilitatea să găsească de urgenţă o soluţie", a spus Andrei Isaev,  deputat în Duma de Stat

Propunerea legislativă mai vizează companiile şi cetăţenii Rusiei. Concret, cetăţenii ruşi care refuză să facă afaceri cu firmele ruseşti supuse sancţiunilor americane sunt pasibili de 4 ani de închisoare şi de jumătate de milion de ruble amendă.

Pedepse similare primesc şi cei care ajută guvernele străine cu sfaturi sau informaţii pentru impunerea de sancţiuni Rusiei. Propunerea legislativă a fost depusă de liderii tuturor celor 4 partide din Dumă. Pentru a intra în vigoare, ea trebuie votată în 3 lecturi în Dumă şi o dată în camera superioară, înainte de a fi promulgată de preşedintele Vladimir Putin.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu