Rusia vrea consulat la Tiraspol

Embed:

Rusia intenţionează să deschidă un consulat în Transnistria şi să modernizeze echipamentul pacificatorilor ruşi. Declaraţia a fost făcută la Tiraspol, de vicepremierul rus Dmitri Rogozin. În acelaşi timp, presa rusă scrie că Moscova ar putea instala o staţie radar "Voronej" în regiunea tansnistreană.

Potrivit publicaţiei "Nezavisimaia Gazeta", care citează experţi ucraineni şi români, instalarea staţiei radar ar putea fi răspunsul Moscovei la amplasarea scutului antirachetă pe teritoriul Europei şi a bazelor militare NATO în România. Dmitri Rogozin, însă, nu a pomenit despre acest sistem de radare în cadrul conferinţei susţinute la Tiraspol.

Oficialul rus a spus, în schimb, că Moscova îşi va menţine pacificatorii în regiune şi îi va dota cu echipament nou. Vicepremierul rus s-a referit şi la menţinerea trupelor ruseşti, care vor păzi în continuare depozitul de arme şi muniţii de la Cobasna.

Totodată, Rogozin a promis că va discuta cu autorităţile de la Chişinău asupra posibilităţii deschiderii în regiune a unui consulat al Rusiei. Potrivit lui, noua reprezentanţă diplomatică ar facilita perfectarea actelor pentru cetăţenii ruşi din regiune.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu