Rusia va impune restricţii mai dure pentru importul de produse din Belarus

Rosselhoznadzor va verifica, începând de luni, produsele importate din Belarus în Rusia sau cele aduse prin tranzit. Despre aceasta a anunţat consilierul şefului Rosselhoznadzor, Alexei Alexeenco,  în urma încercărilor de a se vinde produse interzise în Rusia, scrie bbc.co.uk.

Astfel, conform noilor prevederi, Rusia va verifica dublu produsele, chiar dacă acestea vor fi controlate de către vameşii din Belarus. Verificările sunt prevăzute pentru fructe şi legume, iar pe parcurs se prevăd controale şi pentru produsele din carne.

Potrivit autorităților ruse, decizia a fost luată, deoarce în Federaţia Rusă sunt importate produse interzise. Mai mult, câteva state balcanice sunt bănuite de Moscova că reexportă produse alimentare interzise din Uniunea Europeană.

Rosselhoznadzor a anunțat că a descoperit o filieră de contrabandiști care tranzitau din Belarus până în Kazahstan produse din carne destinate pieței ruse.

Amintim că la începutul lunii august, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat un decret care interzice importurile de produse agricole și alimentare provenite din țările care au impus sancțiuni Rusiei în contextul crizei din Ucraina.

Lista include produse din carne și lapte, precum și fructe și legume provenite din SUA, UE, Canada, Australia și Norvegia. Problema este că pentru anumite categorii, precum carnea de porc, peștele și fructele, produsele importate reprezintă aproximativ 30% din consumul Rusiei.

Pe aceeaşi temă