RUSIA TRECE PRIN FOC ȘI GHEAȚĂ. Orașul Kirov este îngropat în omăt, iar în Siberia ard peste 90 de mii de hectare de pădure

Embed:
Rusia se confruntă cu adevărate calamități naturale în aceste zile. În Siberia toate zborurile interne au fost anulate din cauza incendiilor de pădure, iar în Kirov traficul rutier este paralizat din cauza ninsorilor abundente. Acolo, stratul de zăpadă măsoară pe alocuri jumătate de metru.

Autoritățile din Kirov spun că este cea mai mare ninsoare din această perioadă din ultimii 40 de ani. Au fost înregistrate zeci de accidente, iar transportul public circulă cu întârziere. Peste 800 de muncitori cu 100 de autospeciale lucrează încontinuu pentru deszăpezirea drumurilor.

În timp ce oraşul Kirov este îngropat în omăt, în Siberia ard peste 90 de mii de hectare de pădure. Cea mai gravă situație este în regiunea Amur și în Ținutul Transbaikal, unde flăcările au cuprins mai multe case și se apropie amenințător de sate și orașe. Acolo a fost impus regim de urgență, iar pompierii încearcă să oprească răspândirea incendiilor. Din aer, sunt ajutați de elicoptere și avioane de tip tanker.

"Pericolul a fost înlăturat. Un elicopter de tip Mi-26 a efectuat 14 zboruri și a vărsat peste 200 de tone de apă peste suprafața afectată de incendii", a spus un locuitor.

Pompierii sunt ajutaţi şi de localnici, care încearcă să-și salveze casele.

"Flăcările au ajuns până la gardul meu, unde a pârjolit toată iarba. Nu a ajuns în curte pentru că pe parcela de acolo am sădit cartofi şi flăcările nu s-au putut extinde. - V-aţi speriat? - Sigur că m-am speriat!", a zis un locuitor.

Deocamdată, nu sunt clare cauzele izbucnirii incendiilor, care se răspândesc cu rapiditate.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu