Rusia trebuie să colaboreze pentru ca cei patru indivizi acuzaţi de doborârea avionului Malaysia Airlines să fie traşi la răspundere

Embed:

Rusia trebuie să colaboreze pentru ca cei patru indivizi acuzaţi de doborârea avionului Malaysia Airlines în estul Ucrainei să fie traşi la răspundere. Declaraţia aparţine secretarului de stat al SUA, Mike Pompeo, care a mai menţionat că investigaţiile arată vădit că toţi cei patru se află în prezent pe teritoriul Federaţiei Ruse.

Oficialul american a mulţumit anchetatorilor care pe parcursul a cinci ani s-au ocupat de acest caz. El a mai adăugat că SUA sunt pregătite în orice moment să ofere sprijin Olandei.

Ieri, procurorii olandezi au anunţat că trei cetăţeni ruşi şi un ucrainean sunt acuzaţi de crimă în dosarul avionului doborât în estul Ucrainei în 2014 de separatiştii proruşi. Ei sunt suspectaţi că au adus în Donbass racheta BUK utilizată atunci.

Procurorii olandezi au emis mandate internaţionale de arestare pe numele suspecţilor.

În data de 17 iulie 2014, avionul malaezian MH17, care zbura de la Amsterdam spre Kuala Lumpur, a fost doborât de o rachetă BUK din dotarea armatei ruse.

Cei 298 de oameni aflaţi la bord au murit pe loc. Moscova respinge orice implicare în accidentul aviatic.

Lasă un comentariu