Rusia trebuie pusă la respect. Invitaţii FABRIKA: Moldova trebuie să fie un interlocutor pentru Federaţia Rusă, nu să stea cu capul plecat

Embed:
Moldova trebuie să fie un interlocutor pentru Federaţia Rusă, nu să stea cu capul plecat atunci când este în proces de dialog cu Kremlinul. Asta au spus invitații emisiunii Fabrika de aseară, care au reiterat şi faptul că Moscova trebuie să-și retragă trupele staționate ilegal în stânga Nistrului. 

"Această problemă, cu regret, este legată cu acutizarea situației la Ucraina și este legată cu problemele care există în Alianța Nord-Atlantică", a spus politicianul Valentin Crîlov.

Jurnalistul Petru Bogatu a menționat că guvernările anterioare au tăcut mereu când era vorba de relaţiile dintre Moscova și Chișinău.

"Când te faci că nu se întâmplă nimic, când pleci capul umil atunci nici nu ești respectat. Din păcate lucrurile abia acum se schimbă. Guvernările de până acum și înainte de Voronin, pe timpul lui Voronin și chiar după asta, din păcate au încovoiat spinarea în fața Rusiei evitând să spună niște adevăruri", a spus jurnalistul Petru Bogatu.

Invitații emisiunii sunt de părerea că Moscova ar trebui să fie deschisă și să colaboreze cu oficialii moldoveni în timpul vizitelor în Rusia.

"Este foarte regretabil că aceste evenimente au avut loc. Sunt căile diplomatice și sunt alte căi, inclusiv calea parlamentară pentru normalizarea situației în orice domeniu, inclusiv în domeniul situației care este legată cu vizitele oficialilor din Republica Moldova. Nu este normal când aceasta are loc", a spus politicianul Valentin Crîlov.

Experții au salutat legea anti-propagandă, care a intrat în vigoare recent în țara noastră, menită să oprească reportajele manipulatorii realizate de televiziunile rusești.

"State mari au luat măsuri au luat precauție față de o persoană care este în vârful propagandei ruse, dară-mi-te Republica Moldova care este o țară mică, are mai multe motive să-și ia măsuri pentru a se apăra în fața unor astfel de riscuri", a spus jurnalistul Petru Bogatu.

Acum două săptămâni, Parlamentul de la Chișinău a aprobat o declaraţie prin care condamnă atacurile Rusiei asupra securităţii informaţionale şi ingerinţa Kremlinului în politica de la noi.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu