Rusia şi Statele Unite vor să colaboreze pentru a face faţă provocărilor Phenianului

Embed:

Preşedintele rus, Vladimir Putin, şi omologul său american, Donald Trump, sunt gata să conlucreze pentru a face faţă provocărilor Coreei de Nord. Despre asta a anunţat Kremlinul, după ce oficialii au avut o discuţie telefonică.

Rusia a cerut Statelor Unite să facă tot ce le stă în puteri pentru a mişcora tensiunile cu Phenianul. Vladimir Putin şi Donald Trump au discutat şi despre combaterea terorismului şi situaţia din Siria.

Cei doi lideri s-au înţeles să poarte periodic discuţii telefonice şi să se întâlnească la Summitului G20 care se va desfăşura în luna iulie în oraşul Hamburg din Germania. Preşedintele rus, Vladimir Putin, va discuta astăzi despre războiul din Siria şi cu omologul său turc, Recep Erdogan.

Întrevederea lor va avea loc în oraşul Soci, acolo unde ieri liderul de la Kremlin s-a întâlnit cu cancelarul german, Angela Merkel.

"Vreau să vă mulțumesc pentru ocazia de a veni în Soci. Vom vorbi despre relațiile internaționale, situația din Ucraina, Siria și Libia" a afirmatcancelarul Germaniei, Angela Merkel.

Deşi au vorbit despre multe probleme actuale de pe mapamond, negocierile cu oficialul de la Berlin s-au axat, în special, pe situaţia din estul Ucrainei.

Merkel a spus că doar respectarea tuturor prevederilor acordului de la Minsk ar putea readuce pacea în estul Ucrainei. După ce au purtat o discuţie cu uşile închise, cei doi oficiali au ajuns la concluzia că întâlnirile în formatul Normandia trebuie să continue.

"După părerea noastră, un rol important în stabilizarea situaţiei în zona de conflict din Ucraina, o are OSCE", a comunicatpreşedintele Rusiei, Vladimir Putin.

Relațiile dintre Berlin şi Moscova s-au tensionat din 2014, de la anexarea peninsulei Crimeea de către Moscova. Cancelarul Germaniei a fost în fruntea inițiativei UE de a impune sancțiuni Kremlinului.

 

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu