RUSIA SE RĂZBUNĂ PE UCRAINA. Vladimir Putin impune sancțiuni împotriva unor cetățeni ucraineni și companii

Rusia se răzbună pe Ucraina pentru sancțiunile impuse de Kiev. Președintele Vladimir Putin a semnat un decret privind impunerea unor măsuri punitive împotriva unor cetățeni ucraineni și companii cu sediul în țara vecină. Lista cu cei vizați urmează să fie întocmită de Guvernul rus. 

Cauzele sancțiunilor, care sunt de natură economică, impuse de Moscova ar fi acțiunile neprietenoase ale Ucrainei împotriva cetățenilor și companiilor ruse. 

Decretul a intrat în vigoare în ziua semnării și poate fi anulat doar în cazul în care Ucraina opresc sancțiunile similare impuse anterior.  Kievul a luat măsuri punitive împotriva a sute de companii și oameni, de la politicieni până la artiști, din Rusia începând cu anul 2014.

Persoanele și firmele care se regăsesc pe listă sunt acuzate de anexarea forțată a peninsulei Crimeea și de acțiuni destabilizatoare în estul Ucrainei. Lista a fost completată de mai multe ori de atunci. Sancțiunile impuse de Kiev presupun interdicția de a călători în Ucraina, înghețarea activelor aflate pe teritoriul țării vecine sau interdicția pentru operatorii ruși de zbor de a traversa spațiul aerian al Ucrainei. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu