Rusia se implică direct în conflictul din estul Ucrainei. Patru sisteme de luptă radio-electronică, în Donbass

Embed:

Noi dovezi că Rusia se implică direct în conflictul din estul Ucrainei. Misiunea specială de monitorizare a OSCE din Donbass a publicat informații privind descoperirea a patru sisteme de luptă radio-electronică în zona separatistă.

După analizarea imaginilor, site-ul jurnalistic de investigații "Bellingcat" a ajuns la concluzia că printre ele se află și unul de ultimă generație, ”Bîlina”, prezentat pentru prima dată anul trecut la exercițiile militare Vostok-2017.

Menirea sistemelor de luptă radio-electronică este să scoată din funcție dronele la o distanță de 30-35 de kilometri. Nu este o noutate prezența armamentului rus în regiunile separatiste din Ucraina.

Deși Moscova a negat de fiecare dată implicarea în război, atât autoritățile de la Kiev, cât și organizațiile internaționale au obținut dovezi că în Donbass se luptă cu armament rusesc. C

hiar și avionul malaezian doborât în 2014 de separatiștii ucraineni a fost lovit de o rachetă rusească de tip Buk. Peste 10 mii de oameni au murit în urma conflictelor din estul Ucrainei începând cu 2014.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu