Rusia răspunde acuzaţiilor SUA: Washingtonul nu are dovezi privind încălcarea Tratatului Forţelor Nucleare

Ministerul rus de Externe a afirmat miercuri că Statele Unite nu au oferit nicio dovadă care să demonstreze că Moscova a încălcat Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare (INF), însă a anunţat că Rusia este pregătită să discute despre această problemă, relatează site-ul agenţiei Reuters, citează mediafax.ro.

Secretarul de Stat american, Mike Pompeo, a informat marţi că SUA se vor retrage din Tratatul INF în 60 de zile în cazul în care Rusia nu va reîncepe să respecte acordul.

Maria Zakharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, a declarat că Ambasada SUA de la Moscova a transmis marţi o notă prin care Washingtonul anunţa că se va retrage din tratat, dacă Rusia va refuza să îl respecte.

Preşedintele Donald Trump a anunţat că Statele Unite se vor retrage din Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare (INF), acuzând Rusia de încălcarea acordului semnat în anul 1987. Tratatul semnat de Statele Unite cu Rusia prevede interzicerea rachetelor cu raze de acţiune cuprinse între 500 şi 5.500 de kilometri.

Donald Trump susţine că Rusia a încălcat acest Tratat, dar Administraţia Vladimir Putin a acuzat în mai multe rânduri că sistemele balistice instalate de Statele Unite în Europa, inclusiv în România, constituie încălcări ale acordului.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu