Rusia pune punctul pe "i": Rogozin a fost delegat pentru a rezolva conflictul transnistrean

Embed:

După ce numirea lui Dmitri Rogozin în calitate de reprezentant al Rusiei în Transnistria a stârnit reacţii în societate, Ministerul de Externe rus vine cu o explicaţie. Într-un comunicat remis de instituţie se menţionează că Rogozin a fost delegat pentru consolidarea relaţiile moldo-ruse şi rezolvarea diferendului transnistrean.

"Acordând o atenţie deosebită pentru dezvoltarea relaţiilor cu Republica Moldova, conducerea rusă a luat decizia de a-l delega pe Dmitri Rogozin să reprezinte Federaţia Rusă în Trasnistria. Suntem convinşi că un nivel înalt de reprezentanţă din partea rusă o să confere o dinamică pozitivă dialogului politic, va contribui la dezvăluirea unui potenţial complex a colaborării bilaterale în domeniul comerţului, economiei şi în sfera ajutorului unanitar", se arată în mesajul oficial.

Totodată, partea rusă explică decizia prin atenţia care trebuie acordată rezolvării conflictului transnistrean.

"Se planifică, astfel, acordarea unei atenţii deosebite pentru reglementarea conflintului  transnistrean. Se va rezolva, totodată, un întreg spectru de întrebări, orientate spre consolidarea reintereselor cetăţenilor ruşi care locuiesc în regiune", specifică diplomaţie de la Moscova.laţiilor multilaterale dintre Transnistria şi Federaţia Rusă, şi totodată, apărarea drepturilor şi

Ministerul rus de Externe mai spune că delegarea lui Rogozin are ca obiectiv de bază stabilizarea situaţieui social-economică în Transnistria, asigurarea unui nivel de trai decent şi găsirea formulei viabile pentru rezolvarea conflictului de pe Nistru.

Amintim că pe 21 martie 2012, liderul de la Kremlin a semnat un decret prin care l-a numit pe Dmitri Rogozin reprezentant al Kremlinului în Transnistria. Anterior, Dmitri Rogozin a ocupat funcţia de ambasador al Federaţiei Ruse în cadrul Alianţei Nord-Atlantice.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu