RUSIA PROVOACĂ MOLDOVA. La Moscova a fost deschisă reprezentanţa Tiraspolului

Embed:

Federaţia Rusă continuă să provoace Republica Moldova. La Moscova a fost deschisă Fundația socio-culturală „Transnistria” pe care așa-numitele autorități de la Tiraspol o prezintă drept reprezentanță a enclavei separatiste în capitala Rusiei.

La evenimentul de deschidere au participat liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, pretinsul ministru de externe transnistrean, Vitali Ignatiev, deputați din Duma de Stat de la Moscova şi reprezentanți ai republicilor nerecunoscute Abhazia, Osetia și Nagorno-Karabah.

"În principiu, direcțiile noastre de dezvoltare sunt menţinerea păcii, conlucrarea politică, economică, culturală şi informaţională. Cred că această reprezentanță va fi o platformă de dezvoltare a relaţiilor dintre Transnistria şi Federaţia Rusă", a spus Vadim Krasnoselski, liderul separatist de la Tiraspol.

Krasnoselski a declarat că noua entitate corespunde poziției exprimate în pretinsul referendum din 2006, potrivit căruia majoritatea locuitorilor din stânga Nistrului au optat pentru independenţă şi, ulterior, unirea cu Rusia.

Ministerul de Externe de la Moscova a confirmat deschiderea Fundaţiei socio-culturale „Transnistria”, dar a precizat că acest lucru nu schimbă poziţia Federaţiei Ruse în privinţa reglementării transnistrene.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu