"Rusia pregătește un posibil atac asupra Ucrainei din regiunea transnistreană"

Rusia se pregătește să deschidă un al doilea front împotriva Ucrainei. Asta după ce a ocupat Crimeea, dar a eșuat în încercarea de a o rupe de la Ucraina, regiunule Donețk și Lugansk, scrie Ziarul de Gardă cu referire la declarațiile făcute de președintele Asociației "Tiras-Tighina", locotenent-colonelul Anatol Caraman.
 
Potrivit militarului, atacul este planificat să vină din partea regiunii transnistrene, unde Rusia deține, încă din perioada sovietică, trupe regulate de intervenție din cadrul fostei armate a 14-a. Ținta celui de-al doilea front se presupune a fi regiunea Odesa.
 
"Din surse, pe care nu le pot divulga, noaptea trecută, în regim de urgență, toată tehnica blindată de pe platoul Copanca-Chițcani a fost retrasă și aranjată în ordine de luptă în partea de sud a raionului Slobozia, la hotar cu Ucraina. Rusia se pregătește să atace Ucraina pe direcția Slobozia-Odesa", a menţionat Caraman.
 
Potrivit președintelui de la "Tiras-Tighina", în Transnistria sunt dislocați la moment circa 20 000 de militaru ruși, bine instruiți și pregătiți de luptă în condiții de câmp și oraș.
 
Anterior, autoritățile ucrainene au acuzat, în mai multe rânduri Tiraspolul că pregătește un atac armat asupra Ucrainei, lucru pe care regimul de la Tiraspol l-a respins.
 
Pentru a se asigura de o posibilă intervenție militară rusă din direcția Transnistriei, militarii ucraineni au săpat, de-a lungul frontierei moldo-ucrainene, pe segmentul transnitrean, un șanț de protecție de 5 metri adâncime.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu