Rusia plasează avioane cu focoase nucleare în Crimeea, ca replică la sistemul antirachetă din România

Embed:

Rusia a decis să trimită avioane cu focoase nucleare în Crimeea ca răspuns la sistemul antirachetă de la Deveselu, România. Bombardierele strategice vor fi la baza aeriană Gvardeiskoe de pe peninsula anexată. Anunțul a fost făcut de șeful Comitetului Apărării și Securității din Consiliul Federației, Viktor Bondarev, citat de Reuters.

Ulterior, serviciul de presă al funcționarului rus a declarat că informațiile au fost publicate din greșeală. Decizia Moscovei a semănat panică în rândul aliaților NATO, mai ales România, care au cerut Rusiei să nu provoace escaladarea tensiunilor în zonă.

Bondarev a declarat anterior că în şcolile din Rusia ar trebui să fie reintroduse cursurile de formare militară, semn că pregătirile de război sunt intensificate.

”Scuzați-mi tonul, dar acest lucru trebuie făcut neapărat. Termenul serviciului militar a fost micșorat până la un an din cauza pacifiștilor. Copilul se teme de Kalașnikov. Copilul nu știe ce este o grenadă și cum se aruncă. Vi se pare normal?”, a declarat Viktor Bondarev, șeful Comitetului Apărării și Securității din Consiliul Federației.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu