Rusia oferă din nou bani Tiraspolului: Aproximativ un miliard de ruble a ajuns în stânga Nistrului

Rusia a alocat Tiraspolului 900 milioane de ruble, echivalentul a 26,4 milioane de dolari americani. Un anunţ în acest sens a fost făcut de directorul organizaţiei ruse "Integrarea Euroasiatică", Alexandr Argunov, în cadrul întrevederii cu conducerea Sovietului Suprem din stânga Nistrului, scrie agenţia Infotag.

Banii sunt destinaţi pentru procurarea a patru troleibuze noi, edificarea unei uzine de beton şi construcţia unui Centru Perinatal în componenţa Centrului Mamei şi Copilului din Tiraspol. 

Totodată, în cadrul întrevederii s-a discutat despre posibilitatea suportului din partea Rusiei pentru casele de cultură din mediul rural şi a obiectelor sportive din regiunea transnistreană.

În cadrul ajutorului umanitar oferit regiunii prin intermediul "Integrării Euroasiatice", Rusia a alocat anul trecut peste trei miliarde de ruble, echivalentul a 91,2 milioane de dolari americani.

Proiectul este realizat la iniţiativa vicepremierului Federaţiei Ruse Dmitri Rogozin, care este şi reprezentant special al Preşedintelui Federaţiei Ruse pentru stânga Nistrului.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu