Rusia nu recunoaşte rezultatele Olandei în legătură cu doborârea avionului de pasageri MH17 în Ucraina, în 2014

Embed:

Rusia nu recunoaşte rezultatele concluziei comisiei create de Olanda pentru investigarea prăbuşirii în estul Ucrainei a avionului Malaysia Airlines de acum patru ani. Anunţul a fost făcut de preşedintele rus, Vladimir Putin, într-un discurs susţinut la Forumul Economic Internaţional din Sankt Petersburg.

"Ucraina a fost implicată în investigaţii, dar Rusia nu. Nu ştim la ce concluzii a ajuns acea comisie şi pe ce dovezi s-a bazat. Nu vom recunoaşte rezultatele investigaţiei atât timp cât nu am luat parte la cercetări", a spus 

Ieri, comisia olandeză a anunţat că avionul Boeing 777 a fost doborât de insurgenţii proruşi cu o instalaţie de tip BUK. Potrivit anchetatorilor, sistemul de lansare a rachetei a fost adus de la o bază militară din regiunea rusă Kursk. După ce aparatul de zbor a fost doborât, sistemul a fost dus înapoi în Rusia.

În cadrul investigaţiei, experţii au adunat numeroase dovezi, inclusiv imagini filmate din satelit. Anchetatorii au discutat cu aproximativ 200 de martori, au urmărit 500 de mii de înregistrari video şi fotografii şi au ascultat 150 de mii de discuţii telefonice interceptate. Din echipa de investigaţie au făcut parte procurori din Olanda, Australia, Belgia, Malaysia şi Ucraina.

La bordul aeronavei care a zburat, în data de 17 iulie 2014, de la Amsterdam spre Kuala Lumpur erau 298 de oameni. Nimeni nu a supravieţuit.

Citește și: O nouă ipoteză despre avionului MH17 căzut în Ucraina. Olanda dă cărțile pe față

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu