Rusia luptă cu PROPAGANDA. Persoanele fizice care sunt plătite de alte ţări pentru a răspândi informaţii vor fi considerate AGENȚI SECREȚI

Embed:

Duma de Stat din Rusia propune ca nu doar instituțiile media, dar și persoanele fizice care sunt plătite de alte ţări pentru a răspândi informaţii să fie considerate "agenți străini".

Un proiect de lege în acest sens a fost votat astăzi în prima lectură. Documentul nu-i vizează pe jurnaliștii acreditați de Ministerul de Externe de la Moscova. Totodată, instituțiile media din Rusia vor fi obligate să menționeze că au preluat anumite articole din mass media considerate "agenți străini".

Proiectul urmează să mai fie votat în două lectură, iar ulterior va fi promulgat de președintele Putin. Anterior, agenţi străini au fost declarate nouă instituţii de presă, printre care Radio Liberty şi Voice of America. Cei care se regăsesc în "lista neagră" a Kremlinului nu au voie să intre în Camera inferioară a Parlamentului rus. 

Decizia Moscovei a venit după ce Statele Unite au cerut postului de televiziune Russia Today să se înregistreze drept agent străin.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu